Wintertijd 2023

Wintertijd-2023

Zet met ons de klok gelijk!

Het weekend van 29 oktober gaat de wintertijd in en kun je heerlijk uitgebreid ontbijten, een lange herfstwandeling maken of de tuin winterklaar maken. Of … mogelijk denk je aan verkoop van jouw woning! Neem dan gerust een kijkje op mommersteegmakelaardij.nl. Onder ‘reviews’ lees je wie je voorgingen en wat hun ervaringen met ons zijn. Je kunt het uur extra ook gebruiken om deze heerlijke cheesecake met pompoen en speculaas te bakken. Niet voor niets bakken verkopers graag voor een bezichtiging. En met dit recept kun je gewoon vast voorproeven!

Ingrediënten pompoen cheesecake


120 g speculaas

60 g gesmolten boter

250 g mascarpone

100 g  ricotta

250 g pompoen (gekookte blokjes)

1 zakje  vanillesuiker

2 el kristalsuiker

3  eieren

100 g witte chocolade

2 el melk

100 ml  room

50 g maïszetmeel

Verkruimel de speculaas en meng met de gesmolten boter. Leg op de bodem van een springvorm met een diameter van 18 cm. Druk aan met de bolle kant van een lepel en zet 25 minuten in de koelkast.

Roer de mascarpone met de ricotta los in een keukenmachine en voeg er de pompoenblokjes, vanillesuiker, kristalsuiker en eieren aan toe.

Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de chocolade met de melk au bain-marie en roer tot een gladde saus. Klop de room stijf. Los de maïzena op in 2 el water en roer tot een papje. Voeg dat toe aan het pompoenmengsel, samen met de gesmolten chocolade. Spatel er de room door.

Haal de springvorm uit de koelkast en giet het pompoenmengsel over de speculaasbodem. Bak gedurende 45 minuten in de voorverwarmde oven.

Laat afkoelen en serveer.

Eet smakelijk!