Leeg of gemeubileerd verkopen?

Leeg-of-gemeubileerd

Leeg of gemeubileerd verkopen?

De laatste tijd hebben wij veel te maken met verkopers die zich bij ons melden omdat zij de woning van hun overleden ouders gaan verkopen. Behalve dat het verlies van hun ouder al emotioneel een zware tijd met zich meebrengt, is het verkopen van, vaak ook nog het huis waar de zoon of dochter zelf in is opgegroeid, een extra zware taak.

Een veel gestelde vraag is dan: laten we de woning gemeubileerd of kunnen wij de woning beter leegmaken voor de verkoop aangezien het interieur aardig gedateerd is?

Afhankelijk van de inrichting geven wij advies wat in jouw situatie het beste is. Indien het huis en de meubels gedateerd zijn, adviseren wij jou de woning voor de verkoop helemaal leeg te maken. In eerste instantie lijkt dit een hele klus, op toch al het vele werk wat er op je bordje ligt als je laatste ouder komt te overlijden. Maar….uiteindelijk moet de woning na verkoop toch leeg opgeleverd worden. Door het nú te doen, betekent dit straks dat je na het tekenen van de koopovereenkomst helemaal klaar bent. Al het grote werk is dan al gedaan.

Helpende hand

Het leeghalen van een woning is niet een klusje wat je met hulptroepen in één weekend doet. Mommersteeg Makelaardij biedt jou een helpende hand. In al die jaren hebben wij een netwerk van professionele partijen opgebouwd, die dit dagelijks doen en er hun hand niet voor omdraaien. Wij brengen jou in contact met deze partijen die er voor kunnen zorgen dat jouw woning binnen korte tijd leeg en schoon opgeleverd kan worden. Onlangs hebben wij een woning binnen één week van ‘vol & stoffig’ naar ‘leeg en schoon’ geholpen.

Verkoopt een leeg huis wel?

Door de krapte op de woningmarkt, verkopen lege woningen zeker ook, alleen ontbreekt de sfeer in de woning en vallen de kleinste mankementen meer op. Ieder loszittend plintje of vlek op de vloer wordt gezien. Een potentiële koper voelt zich minder snel aangetrokken tot de woning hetgeen invloed heeft op de hoogte van een bod.

Daarnaast is het voor een kijker ook lastig om tijdens de bezichtiging van een lege woning een inschatting te kunnen maken hoe straks het huis ingericht kan worden door te weinig inlevingsvermogen. Jammer, want zo worden de mogelijkheden van de verschillende ruimtes niet gezien.

Inrichten van een lege woning

Steeds vaker richt Vicky, onze verkoopstyliste, lege woningen in. Zij heeft een ‘neus’ voor waar de ‘koper van vandaag’ zich door aangetrokken voelt. Zij zorgt voor de meubels, het vervoer naar de woning, de inrichting, de styling en zorgt voor de juiste sfeer zodat dat potentiële kopers meteen “gegrepen” zijn als zij de ruimte instappen.

Optimaal verkoopresultaat 

Een veelgestelde vraag is: ‘er is zoveel krapte op de woningmarkt, is dit allemaal wel nodig?’. Woningen die er ‘spik en span’ uitzien trekken meer kijkers. Het is geen uitzondering dat er meer reacties zijn dan dat er kijkplekken zijn. Verkopers kiezen er in zo’n situatie vaak voor de woning te verkopen bij ‘inschrijving’ hetgeen een waardeverhogende werking heeft; iedere geïnteresseerde krijgt de kans een bod uit te brengen voor een bepaalde deadline, waarna de verkoper de woning gunt aan de partij met het beste bod.

Binnenkijken

Ben je benieuwd hoe Vicky lege woningen ‘omtovert’ tot een attractieve woning? Klik hier Smient 29 Nieuwegein en Grutterstraat 8 Loenen aan de Vecht