Verkoopklaar

Verkoopklaar

Maak je huis verkoopklaar

Je kunt jouw huis aantrekkelijker maken voor potentiële kopers door het eerst op te knappen en dan pas in de verkoop te zetten. Het hoeven geen volledige renovaties te zijn. Ook met kleine en betaalbare verbeteringen kun je al een groot verschil maken. Een frisse kleur op de muur kan al veel doen.
Met weinig geld en moeite kun je met sommige klusjes in jouw huis een groot verschil maken. Werk bijvoorbeeld kleine irritatiepunten weg voordat de bezichtigingen beginnen. Denk maar eens aan slecht sluitende keukendeurtjes, loslatend behang en losse deurklinken. Deze minpunten werk je weg binnen een paar minuten.

Kijk door de bril van een potentiële koper

Nadelen van je eigen huis zie je vaak zelf niet meer. Je bent gewend geraakt aan de kleine mankementen. Loop dus eens door je huis alsof je overweegt om het huis te kopen. Je kunt ook familie of vrienden vragen om jou tips te geven over wat zij anders zouden willen. Een zeer smaakgevoelige kleur op de muren kun je bijvoorbeeld overschilderen. Let ook op de kwaliteit. Een raam met een barst erin is gegarandeerd een minpunt voor een potentiële koper. Tip: vervang hem. De kosten wegen op tegen de baten.

Is het de investering waard?

Je moet bij elke investering wel eerst de afweging maken of het de moeite waard is. De baten moeten groter zijn dan de kosten. Het probleem is dat investeringen niet altijd zorgen voor een hogere verkoopprijs. Versleten vloerbedekking op een slaapkamer vervangen door nieuwe vloerbedekking zal je waarschijnlijk geen hogere verkoopprijs opleveren. Het renoveren van een verouderde keuken door het plaatsen van nieuwe frontjes mogelijk wel, maar ook dan kun je niet rationeel bepalen wat het jou meer gaat opleveren. Wij kunnen jou adviseren over investeringen die je overweegt in het huis.

Praktische veranderingen aan het huis

Met een andere indeling kun je jouw huis ook al een andere indruk laten geven. Door creatieve veranderingen kun je jouw huis geschikt maken voor meer kopers. Een voorbeeld hiervan is het splitsen van een grote slaapkamer in twee slaapkamers. Dit kan ingrijpend en kostbaar zijn, maar het voordeel is dat je een grotere doelgroep aanspreekt. Of je hebt nu een rommelkamer die je gebruikt voor de opslag van spullen. Ruim de kamer leeg en zet er een bed in, zodat het weer een slaapkamer is. Bij een bezichtiging kan een dergelijke verandering een groot verschil maken.

Opruimen en opknappen

Grote investeringen zijn vaak niet slim. Maar door het opruimen en opknappen van jouw huis oogt de woning een stuk frisser én ruimer. Niet alleen op de verkoopfoto’s, maar ook tijdens bezichtigingen. Door je te beperken tot het kopen van verf, deurklinken en behang, kun je een groot effect bereiken zonder dat je veel geld uitgeeft. Een opgeknapt huis verkoop je sneller en hopelijk ook nog voor een beter bedrag.

Jij wil toch ook de hoogst mogelijke verkoopopbrengst?

Woningen die er “tip-top” uitzien, leveren verrassende verkoopresultaten op. Met de tips van onze verkoopstyliste Vicky kun jij als ‘kersverse’ verkoper aan de slag en er jouw voordeel mee doen, want ook jou gunnen wij een verrassende verkoopopbrengst!

Heb je verkoopplannen? Met veel plezier komen wij (geheel vrijblijvend) bij je langs voor een waardebepaling en geven wij jou tips om jouw huis verkoopklaar te maken.