De wintertijd is in aantocht, en dat betekent… een lekker herfstig recept van Mommersteeg Makelaardij!
Ieder jaar met de wintertijd serveert Mommersteeg Makelaarij een heerlijk seizoensgebonden recept, en dit jaar is het tijd voor iets anders: een verrukkelijke herfstcake. Geen pompoen deze keer, maar een andere herfstige verrassing die heerlijk ruikt in huis! ‘Easy peasy’, volgens Gwen Mommersteeg zelf. Ze maakt deze cake vaak en iedereen die hem proeft, wil het recept! Benieuwd hoe je ‘m maakt? Bekijk het hieronder en bak mee!
Herfstcake met dadels en noten
4 el boter (50 g)
4 el agavesiroop (50 g)
50 g hazelnoten
2 eieren
50 g walnoten
150 g dadels
100 g rozijnen
200 g volkorenbloem
1,5 tl baksoda
1 tl bakpoeder
1 tl gemberpoeder of kleine cm verse gember, geraspt
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 graden Celcius.
Snijd de dadels in stukjes.
Doe de dadels, rozijnen, boter en baksoda in een grote kom en voeg 250 ml kokende water toe. Laat 15 minuten staan.
Meng in een andere kom de bloem met het gember, bakpoeder, zout en gember.
Voeg de agavesiroop, noten en eieren toe aan het dadelmengsel en roer met een garde door elkaar.
Voeg vervolgens bloem toe en roer met de garde tot een egaal mengsel.
Vet een cakevorm in en bekleed deze met bakpapier.
Schep het mengsel erin en bak in 50-60 minuten gaar in de hete oven.
Serveer met een beetje boter erop, eet smakelijk!